Svenska Kyrkan har många aktiviteter som vänder sig till allmänheten, och till en sådan aktivitet blev jag och min familj inbjuden till av Kolmårdens Församling. Vi tog en tur till Nordens största djurpark, Kolmårdens Djurpark.

NORRKÖPING SEPTEMBER 2022: Svenska kyrkan är ett svenskt kristet trossamfund med evangelisk-luthersk inriktning. Den har drygt 5,6 miljoner medlemmar (2021) och är därmed det största trossamfundet i Sverige. Svenska kyrkan definierar sig själv som en teologiskt progressiv och öppen folkkyrka. En öppen folkkyrka som i samverkan mellan en demokratisk organisation och kyrkans ämbete ska bedriva en rikstäckande verksamhet.

Ett starkt engagemang syns också för interreligiösa relationer, och ungefär hälften av Svenska kyrkans präster tror att kristendom och islam utgår ifrån samma Gud.

Svenska Kyrkan har många aktiviteter som vänder sig till allmänheten, och till en sådan aktivitet blev jag och min familj inbjuden till av Kolmårdens Församling.

En tur till Kolmårdens Djurpark

Vi tog en tur till Nordens största djurpark och den räknas också som en av de största i världen. Kolmårdens Djurpark. Det var en inbjudan från Svenska kyrkan, och trots att jag och min familj är muslimer, blev vi behandlade som jämlika människor helt utan diskriminering eller fördomar. Jag är ingen predikant, men jag hävdar att dom i sanning är underbara människor och må Gud välsigna dem och deras vackra arbete och den kristna missionen.

Vi vandrade runt och tittade på alla vackra djur. Där fanns också afrikanska rovdjur och husdjur som jag inte sett på länge och nu passade på att titta noga på, eftersom även jag är av afrikanskt ursprung.

[ngg src=”galleries” ids=”30″ sortorder=”133,132,131″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″ number_of_columns=”3″]

Jag tycker om hela arrangemanget och alla berättelser om djur av alla slag. Och så åkte vi en linbana för att se rovdjuren, det fanns en speaker röst som berättade historier om varje djur, till exempel om lejonets uppväxt och hur man kan ge lejonets föräldrar frihet när de har fött sin avkomma, så att de inte misströstar på grund av den begränsade naturen. Dom fick återvända till deras naturliga habitat.

Denna park är en skog, men den är uppdelad efter lämplig miljöer anpassade efter dom olika djuren. Det är obeskrivligt roligt att besöka denna djurpark.

Sedan bjöd de in oss alla på lunch på stranden och den rogivande utsikten över djungeln, allt framför havet. Och vart vi än tittade, såg vi delfiner, fiskar och amfibiedjur. Vilken vacker utsikt att se på.

Innan bussen skulle gå, blev vi bjudna på glass från en monter bredvid spelen. Smaken av glassen är oförglömlig speciellt som den är gratis för det är dyrt. Sedan samlade vi alla familjer från kyrkan inne på gården och vi hörde budskap Kärlek, brödraskap och bindning, och sedan tog de bussen hem, men det var den vackraste dagen för mig och min familj, och jag kan inte nog tacka dem för denna inbjudan.

لعبة القدر Anne Frank

Featured Image: Kolmården/Miche Seiko

Social Jobs