I dag har åklagaren beslutat att lägga ned utredningen angående Lars Vilks död. Det som skedde på motorvägen är en tragisk olycka, säger chefsåklagare Per Nichols vid Särskilda Åklagarkammaren.

STOCKHOLM Juni 15: Den 3 oktober 2021 inträffade en trafikolycka på E4:an utanför Markaryd då en personbil kolliderade med en lastbil. I personbilen fanns två poliser och Lars Vilks. Alla tre avled i olyckan och lastbilschauffören skadades allvarligt. I dag, onsdag, har åklagaren beslutat att lägga ned utredningen, som visar att inget brott har begåtts.

Lars Vilks var född 1946 i Helsingborg, var en svensk konstnär, konstvetare, författare och debattör. Vilks var bland annat känd för sina kontroversiella konstverk som Muhammed som rondellhund, Nimis, och den så kallade Judesuggan.

Det har funnits diverse konspirations teorier i samband med Lars Vilks död, främst på sociala medier. Men berörda myndigheter konstaterar alltså nu att det var en olycka.

– Det som skedde på motorvägen är en tragisk olycka. Vi har gjort omfattande analyser med teknisk utredning på platsen och vittnesförhör. Den säkerhetsklassade personbilen har kontrollerats och analyser av ljudupptagningar har gjorts. Sammanfattningsvis är det mest troligt att ett däck har gått sönder på polisfordonet och därefter har föraren tappat kontrollen över fordonet, som kommit över på andra sidan vägen och frontalkrockat med lastbilen, säger chefsåklagare Per Nichols vid Särskilda åklagarkammaren.

Parallellt med åklagarens utredning har Polismyndigheten bedrivit en förundersökning om mord, eftersom det fanns en skyddsperson med en hotbild i polisbilen. Polisens förundersökningsledare beslutade i dag att även den förundersökningen läggs ned. Utredningen visar att det var en olycka och därmed att det inte finns någon grund för misstanke om mord.

Den omfattande utredningen visar nu att inget brott har begåtts, säger Per Nichols.

Här Är Generalen Som Hotar EU & USA

Image: Olof E

Social Jobs