Den politiska situationen i Sudan fick en våldsam vändning när militären öppnade eld mot fredliga demonstranter. Våldet pågår och otaliga barns liv står på spel när skolor sjukhus och hälsocenter plundras och förstörs. Föräldrar är rädda för att låta sina barn lämna hemmet.

Den politiska situationen i Sudan fick en våldsam vändning när militären öppnade eld mot fredliga demonstranter. Attacker mot sjukhus och sjukvårdspersonal sker nästan dagligen. Dom utförs av militär styrkorna, eller något som kallas Rapid Support Forces. RSF består till stora delar av en kriminell millis anklagade för bland annat folkmord. I dom flesta fall gör dom dessa övergrepp helt ostraffade. Det råder ett våldsamt kaos, lag och ordning har blivit satta på undantag i Sudan.

Våldet pågår och otaliga barns liv står på spel när skolor sjukhus och hälsocenter plundras och förstörs av kupp styrkorna. Föräldrar är rädda för att låta sina barn lämna hemmet eftersom de riskerar att dödas, skadas, utnyttjas sexuellt eller bli tillfångatagna. Sudans barn vill ha fred.

Då och då, händer det att barn skriver till oss på Anews. Dom känner att dom vill hjälpa till. Eller ge uttryck för sina känslor. Ge sitt lilla bidrag till kampen. Bashair är en ung student, som går i skolan i Norrköping. Hon har skrivit ner några saker som hon tycker är väldigt viktiga.

Bashair Om Sudan

● Sudan är i fara. De behöver hjälp och dom behöver kärlek.
● Barn kan inte leva sådär! Många har dött!
● Dom säger döda din familj. Eller du kommer att dö.
● Många vill rädda sin familj. Och dom har dött.
● Barnen får inte gå i skolan.
● Rädda Sudan för barnens skull 🙂

Bashair, som ursprungligen är från Sudan, har många funderingar om Sudan och hon känner sig lite rädd för sina släktingars skull. När man läser vad hon skriver så ser man att hon ofta tänker på döden och att hon känner stor oro.

Bli världsförälder, var med och kämpa för alla barn varje dag. Det har aldrig varit viktigare än nu. Du hjälper inte bara ett eller några barn, i en by eller i ett land. Du är med och kämpar för utsatta barn över hela världen.

Image: Karl Grobl

Social Jobs