Explosion i Annedal i Göteborg

0

Göteborg Explosion: En kraftig explosion skedde i morse i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. “Vi håller på med utrymning av lägenheterna och brandsläckning parallellt. Det är tre trapphus med fem våningar i varje som drabbats. Det brinner på flera ställen”, säger Jon Pile, insatsledare på räddningstjänsten. 23 personer har förts till sjukhus. 5 personer med ambulans, och 18 personer med buss. Vad det är som detonerat är än så länge oklart.

Annedal är en stadsdel och ett primärområde i stadsområde Centrum i Göteborgs kommun. Stadsdelen ligger innesluten mellan Landala- och Guldhedsbergens branter i öster, Nilssonsberg i norr och Kommendantsängen i väster.

Framkomligheten i området är just nu begränsad. Inget VMA är utfärdat, men enligt räddningstjänsten kan det meddelas om rökutvecklingen inte lägger sig.

Det finns uppgifter om att dådet tros vara riktagt mot en polis som bor i huset och som vittnat i flera rättegångar mot gängkriminella i Göteborg.

Social Jobs