26 C
Khartoum
Thursday, November 30, 2023
spot_img

Stefan Löfven Avgår

Statsminister Stefan Löfven avgår som partiledare och statsminister. Löfven avgår som ordförande för Socialdemokraterna på partikongressen i höst, säger han i sitt sommartal.

– I nästa års valrörelse så kommer Socialdemokraterna att ledas av någon annan än mig. Jag har meddelat partiets verkställande utskott och valberedningens ordförande att jag vill lämna uppdraget som partiordförande på partikongressen i november och därefter också om att bli entledigad som statsminister, säger Stefan Löfven.

– Det här är ett beslut som mognat fram under sommaren. Jag har varit partiordförande i snart tio år och sju av dessa har jag också varit statsminister. Det har varit fantastiska år där mitt fokus har varit att göra det bästa för vårt parti, för Sverige och för alla de människor som bor i vårt otroliga land, skriver Löfven på Facebook.

Partiet kallar till extra partistyrelse i dag klockan 15.00.

Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Tommy Olovsson
Tommy Olovssonhttp://departement1.com/
I have more than 15 years of experience of working online – administrating websites of various topics. I am also the founder and Editor-in-Chief of Departement 1.com.

Related Articles

Latest Articles

The west bank. Significance of zionism in bible prophecy. Growing broccoli sprouts : a step by step guide for optimal harvest.