En man som arbetat som vikarie inom hemtjänsten i Piteåområdet åtalas för att ha våldtagit en 90-årig kvinna genom att tvinga henne till oralsex i hemmet. När kvinnan vägrade, greppade mannnen hennes nacke och tryckte in sitt kön i hennes mun. Mannen hävdar att det är han som är offret, och att den åldrade kvinnan var så stark att hon kunde tvinga honom. Kammaråklagare Peter Salzberg yrkar på fängelse och att mannen ska utvisas till sitt hemland.

Mannen är 53 år och gift, och är hemmahörande i Syrien. Händelsen inträffade den 25 maj i år när mannen tog sin in i kvinnans bostad i Hortlax efter arbetstid. Med en nyckel som han hade fått tag på genom jobbet. Han greps den 28 maj och har suttit frihetsberövad sedan dess.

Enligt förundersökningsprotokollet ska mannen börjat antasta kvinnan genom att ta på hennes kropp. Trots att kvinnan krävt att han ska sluta och gå därifrån har han fortsatt.

Mannen uppgav i polisförhör att den 90-åriga sjukliga kvinnan skulle vara ”så stark” och kunnat tvinga honom att ta av sig kläderna.

Den 22 juni lämnade åklagaren in stämningsansökan rörande våldtäkt hos Luleå Tingsrätt.

Den 53 åriga mannen dömdes i Juli 2021 vid Luleå Tingsrätt till fyra års fängelse och utvisning. Mannen har hela tiden förnekat brott.

Foto: Marcus Bergfeldt

Social Jobs