Röd Linssoppa är en klassisk Arabisk soppa som görs i olika varianter i stort sett i alla delar av den Arabiska världen. Den är väldigt len och mild i smaken, men samtidigt smakrik. Det är en favorit bland både vuxna och barn. Den är enkel att laga och Ingredienserna är billiga, och lätta att hitta. Detta recept räcker till cirka 4 portioner.
Ingredienser
- 1 liter Vatten
- 2 Gullök
- Tomat
- ca: 3-4 Champinioner (svamp)
- 3 vitlöksklyftor vitlök
- 2 morötter
- ca: 190 gram Röda Linser
- 4 bitar ost
Smaksättning: salt, svartpeppar, paprika, gurkmeja, vitlök och smörkräm för mat
Gör Så Här
Koka upp linserna, skumma av och sänk värmen till medelvärme. Blanda ner 1 Gullök, Vitlöken, morötterna (mixade) och Tomaterna. Löken, morötterna, och tomaterna bör mixas innan dom tillsätts. Krydda med buljong och salt och svartpeppar. Låt puttra på medelvärme under grytlock i ca 40 min, späd ut med vatten vid behov.
Finhacka lök och svampen och stek i olja tills de blir bruna. Blanda ner lök, hackad svamp, och gurkmeja i soppan. Tillsätt Smörkrämen och Osten. Låt puttra i cirka 5 – 10 min till. Garnera eventuellt med finhackad persilja innan servering.
Servera med citron bredvid. Ett klassiskt tillbehör till Linssoppa är friterad pitabröd. Den här rätten är också lämplig för vegetarianer.