Arabisk Röd Linssoppa – Recept

0
Arabisk Röd Linssoppa

Röd Linssoppa är en klassisk Arabisk soppa som görs i olika varianter i stort sett i alla delar av den Arabiska världen. Den är väldigt len och mild i smaken, men samtidigt smakrik. Det är en favorit bland både vuxna och barn. Den är enkel att laga och Ingredienserna är billiga, och lätta att hitta. Detta recept räcker till cirka 4 portioner.

Ingredienser

  • 1 liter Vatten
  • 2 Gullök
  • Tomat
  • ca: 3-4 Champinioner (svamp)
  • 3 vitlöksklyftor vitlök
  • 2 morötter
  • ca: 190 gram Röda Linser
  • 4 bitar ost

Smaksättning: salt, svartpeppar, paprika, gurkmeja, vitlök och smörkräm för mat

Gör Så Här

Koka upp linserna, skumma av och sänk värmen till medelvärme. Blanda ner 1 Gullök, Vitlöken, morötterna (mixade) och Tomaterna. Löken, morötterna, och tomaterna bör mixas innan dom tillsätts. Krydda med buljong och salt och svartpeppar. Låt puttra på medelvärme under grytlock i ca 40 min, späd ut med vatten vid behov.

 

 

Finhacka lök och svampen och stek i olja tills de blir bruna. Blanda ner lök, hackad svamp, och gurkmeja i soppan. Tillsätt Smörkrämen och Osten. Låt puttra i cirka 5 – 10 min till. Garnera eventuellt med finhackad persilja innan servering.

Servera med citron bredvid. Ett klassiskt tillbehör till Linssoppa är friterad pitabröd. Den här rätten är också lämplig för vegetarianer.

MER RECEPT…

Social Jobs